L’AUTORA

Cristina Gavilan Escultora

 

Cristina Gavilán Radigales

(Caldes de Montbuy, 1968)

 

Viu i treballa a Bellavista on té el seu taller.

És tècnic Superior en Tècniques Escultòriques per l'Escola Massana, Centre d'Art i Disseny de Barcelona i Tècnic Superior en Arts aplicades al Mur per l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.

 

Part del seu treball es situa en el marc del Land Art, corrent d'art contemporani en la que el paissage i l'obra  estan estretament lligats. Aquesta corrent utilitza la naturalesa per intervindre en sí mateixa. L'obra generada és a partir del lloc en el que s'intervé.
Aquesta concepció de l'art i la natura  sobre la relació entre art i espai configuren una forma d'entrendre l'escultura. El Joc entre art i espai hauria d'estar pensat a partir de l'experiència del lloc i del paratgei aixi l'art com escultura no sera la conquesta de l'espai sino l'encarnació dels llocs.
Els seus ultims treballs sorgeixen del seu interes pel territori les seves tradicions  i com aquestes intervenen en el paissatge.

 

Té una llarga trajectoria treballant l' escultura animal i humana a nivell particular i en projectes per empreses nacionals i internacionals.

 

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL 

Actualment treballa en els seus propis projectes i modela per encàrrec.

Ha colaborat amb empreses dedicades al modelatge animal i humà hiperrealista i projectes per clients nacionals i internacionals en Quagga Associats

També té una dilatada experiència treballant per foneries modelant, fent ampliacions d'escultures i restauracions per artistes com Josep M. Subirachs, Arranz Bravo i Apel.les Fenosa.

 

PROJECTES PROPIS

2020-2022/ Akaal

2019-2020/ Andare a Zonzo

2018-2019/ Vitis Vinfera
2019/ Porta de cementiri de gossos

2018/ Modelatge composició vegetal estil roma. Encàrrec particular. 

2018/ Modelatge de 4 cavalls (cuadrigues). Encàrrec particular. 

10-10/2017 CHROMA. Restauració del patrimoni arquitectònic de BCN. Práctiques de restauració de volums en façana. Policromies sobre peces escaiola. Pintura i estuc en façana. 

08-09/2016 Projecte col.lecció 48 lámines de diferents espècies de colibrís. Hotel Gocta. Perú 

 

PROJESTES AMB EMPRESES

QUAGGA ASSOCIATS (Biological modelmaker & wildlife artist).

2012/2014 Treballo texturitzarnt i pintant escultures hiperrelistes d’animals fetes amb resina per diferents museos com l’Stutgart State Museum of Natural History, el Qatar Natural History Museum i un projecte de 16 especies de pingüins en bronze pel Zoo de Zurich. 

 

FONERIA ARTÍSTICA VILÀ.

2003/2011 Treballs realitzats en el procés de foneria per diversos escultors entre d’altres:  Josep M. Subirachs (portes de la Sagrada Família, Sant Jordi i obra diversa), Apel·les Fenosa, Lorenzo Quinn, Arranz Bravo.

Durant aquest temps vaig encarregar-me’n del departament de les ceres, modelar peces artístiques per encàrrec, (bustos, figura humana i animal), treballs de restauracions i ampliacions d’escultures a gran  tamany. 

 

SALA REBULL. Galeria d’art. 1997/1999 Responsable del muntatge d’exposicions, venda d’obres i atenció al públic. 

 

 

 

FORMACIÓ ACADÈMICA 

Tècnic superior en Arts aplicades a l’escultura. Escola Massana, Barcelona. 2016/18.

Tècnic superior Arts aplicades al mur. EADT 2014/16.

Monogràfic escultura. EADT/ 1994.

Disseny de modes. Institut Mediterrani de la Moda 1988/90.

Patronatge industrial. Institut Català de la Moda 1990/92.

Escultura (500 hores). Westminster School . Londres 1999.

 

 

EXPOSICIONS

2010/ Centenari celler modernista de Nulles. Andare a Zonzo.

2018/ Lòbul parietal. Exposició temporal Sala Trans de l’Escola Massana. 

2016/ Hibridacions i contextos. Exposició temporal al Museo d’Art Modern de Tarragona. Projecte col.laboratiu amb centres d’art i escoles d’art i disseny. 

2016 /Processos oberts. Exposició temporal Sala Agora. Cambrils.

 

 

Cristina Gavilán Escultora